Det råder ingen tvekan om att smink verkligen kan göra underverk. Med smink kan du inte bara framhäva dina bästa ansiktsdrag, utan du kan också förändra dragen helt eller dölja sådant som du inte är lika nöjd med. Ett riktigt bra exempel på hur smink kan förvandla människor är kändisar. Du har säkerligen själv sett en och en annan bild på en kändis med och utan makeup – och visst är skillnaden enorm?

Att bry sig om sitt utseende har alltid varit mycket vanligt hos både kvinnor och män, men de senaste årens skönhetsideal skiljer sig från föregående trender med bravur. Det är inte alla som vet hur man ska använda sig av smink för att uppnå utseendet man vill ha och därför bestämmer sig också många för att genomgå plastikoperationer såväl som injektioner med fillers och botox. Detta är naturligtvis ett val som man själv gör och hos https://ak.se/ kan du hitta professionella och kunniga kirurger inom alla områden. För den som inte vill lägga sig under kniven eller betala dyra pengar för behandlingar finns det dock andra vägar att gå.

Förändra utseendet med hjälp av smink

Smink är fantastiskt på sådant sätt att du kan förändra nästan vad som helst i ditt ansikte, men också på kroppen är det utmärkt att använda sig av. Här nedan listar vi några vanliga och populära knep att ta till där du endast använder dig av smink.

Ögon – Att förändra formen på ögonen med hjälp av smink är mycket enkelt. En vit kajalpenna på vattenlinjen får t.ex. dina ögon att se mycket rundare och större ut, medan en svart kajalpenna förminskar. Genom att applicera kajal eller eyeliner likt en vinge på övre fransraden kan du också skapa illusion av en mandelform.

Näsa – I takt med att contouring blev mer populärt började fler och fler att använda det för att förändra utseendet på näsan. Genom att applicera mörkare concealer eller contouring på varsin sida av näsan och applicera en ljusare ton på näsryggen kan du få en näsa som ser mycket smalare och nättare ut. Detta kräver dock träning för att resultatet ska bli naturligt.

Kindben och contouring – Vill du få högre kindben, mer markanta käkben eller ett ansikte som ser smalare ut? Då kan du använda dig av ett contourkit med mörka och ljusa skuggor. Med dessa skuggor kan du sedan ändra form på ditt ansikte precis som du känner. Testa t.ex. att applicera mörkare skugga vid käkbenet för en mer markerad käke.

Läppar – Vill du ha fylliga läppar utan att behöva använda dig av fillers och injektioner? Inga problem! Det enda du behöver är en riktigt bra läppenna. Följ dina egna läppars linjer men måla snäppet utanför kanten. Sedan använder du dig av en läppglans eller läppstift över hela läpparna för att blanda ihop pennan och stiftet. Det ger en naturlig och snygg läppförstoring.