Brinner du för makeup och vill ta ditt intresse till en ny nivå? I så fall bör du skaffa ett eget utrymme där du kan hålla på med din hobby, exempelvis en makeupstudio. Med rätt inredning kommer studion både bli mysig och praktisk.

Inred med stil

En makeupstudio behöver inte vara stor, men den bör ha bra sittplatser, bra förvaringsmöjligheter och ordentliga ljuskällor. Några sköna hörnsoffor att sitta i är inte heller fel. Men det viktigaste är att en makeupstudio lämpar sig bra för smink. Fokusera därför i första hand på att införskaffa ett bra bord att sitta och sminka sig vid samt en bra och ergonomisk stol. Eftersom vissa sminkningar kan ta flera timmar att göra, bör ergonomin sättas i främsta rummet.

Hitta rätt ljuskälla

Ljuset är A och O när det kommer till smink. Det bästa ljuset att sminka sig i är dagsljus eftersom det är ett naturligt ljus som gör att det blir enklare att se hur sminket kommer bli. Utnyttja gärna ett fönster om det finns ett i rummet där du ska ha din makeupstudio så att du kan få ett naturligt ljus vid behov. För övrigt finns det en hel del lampor och belysning som är extra bra för sminkning. Det finns exempelvis speglar med inbyggt ljus som ger ett bra och jämnt ljussken till ansiktet.

Glöm inte detaljerna

För att det ska vara trevligt att vistas i sin makeupstudio kan det vara bra att inreda den med trevliga inredningsdetaljer. Med några fina tavlor på väggarna blir rummet mer levande och hemtrevligt. Välj motiv som passar i en makeupstudio och som tillför den rätta känslan. Glöm inte heller att skaffa bra förvaringsmöjligheter för allt smink så att det blir lätt att hålla ordning och reda. Då blir det roligare att sätta sig och göra en sminkning.