Hösten innebär halloween, och halloween innebär fest. Att få klä ut sig i häftiga, läskiga eller roliga maskeradkläder är något av det roligaste med halloweenfester, och med rätt makeup tar du din utklädnad till nya höjder.

Fixa bästa utklädnaden

Det bästa med att klä ut sig till halloween är att du kan vara precis vem du vill – så länge det inte är kränkande, förstås. Många vill klä ut sig till något läskigt, men det är inte ett måste. Hos Partykungen hittar du mängder av maskeradkläder för alla smaker, från läskiga monster till superhjältar och historiska kostymer. Har du svårt att välja kan du tänka på känslan du vill väcka med din utklädnad – vill du vara läskig, flirtig, få folk att skratta? Kanske vill du vara en karaktär från favoritfilmen eller ett tv-spel? Ska du gå på halloweenfest tillsammans med partnern eller en kompis kan ni också välja en gemensam utklädnad med maskeradkläder som passar ihop med varandra.

Sminka dig till halloween

När du hittat rätt maskeradkläder kan du börja tänka på sminkningen. Partykungen har förutom dräkter även teatersmink och effekt-makeup som låtsasblod om du verkligen vill gå loss, men du kan också använda ditt vanliga smink som du har hemma. Du kan antingen matcha din sminkning med utklädnaden, eller lägga en halloweenanpassad makeup som passar till det mesta.

När du sminkar dig inför halloween behöver det inte se naturligt ut. Lägg på rejält med foundation och puder för ett porslinsaktigt utseende, gärna något blekare än din naturliga hudton.

Svart ögonskugga och kajal är den självklara halloweenlooken. Du kan få till en sotig ögonsminkning genom att smeta ut ögonskuggan och lägga på lite extra under ögat, eller tvärtom fixa knivskarpa vinklar för ett kattliknande öga. Till en läskig utklädnad kan du också vara kreativ med eyelinern och ögonskuggan och få den att se ut som exempelvis korpvingar eller fladdermusvingar.

Blodrött, mörklila och svart läppstift passar till halloween, alternativt att lägga concealer på läpparna för ett likblekt, blodfattigt resultat.

Att matcha din sminkning med utklädnaden är roligt och effektfullt. Till en läskig dräkt kan du följa tipsen ovan och även köra på med låtsasblod och mörka skuggor. Med en kajalpenna kan du också rita motiv i ansiktet, kanske en äcklig larv eller ett spindelnät. Är du utklädd till en historisk figur så kolla upp hur man sminkade sig under tidseran och hämta inspiration därifrån.