Ofta när vi lägger makeup så fokuserar vi på ansiktet men glömmer resten av kroppen. Det är lite tråkigt eftersom makeup kan användas för att förstärka andra kroppsliga drag du är nöjd med och vill ska synas lite extra.

Bysten är en kroppsdel som många månar om och vill framhäva på bästa sätt. Idag är det dessutom möjligt att lägga in säkra och naturliga bröstimplantat från Motiva, ett implantat som rör sig och känns precis som ett vanligt bröst. Det är en bra lösning om du av någon anledning inte känner dig helt nöjd med din byst.

Skimmer och skuggor

Oavsett om du har bröstimplantat eller en byst som inte är opererad kan det vara kul att låta den synas lite extra med hjälp av makeup. Känner du dig inte nöjd med din byst och allra helst vill dölja den? Då kan en bröstoperation vara en bra lösning. Var bara noga med att vända dig till en seriös klinik som använder bra implantat, till exempel sådana från Motiva.

När du vill framhäva din byst med hjälp av makeup behöver du skimmer, eller så kallad highlighter och någon form av skugga, till exempel ett solpuder. Den här typen av makeup blir extra effektfull om du bär en axelbandslös klänning. Skugga området mellan brösten med en skugga för att skapa ett djup och sminka försiktigt på skimmer på bysten. Ta inte för mycket så att det ser glittrigt ut. Meningen är att det ska se ut som att det är din hud som har lyster. Det är också fint att lägga lite skimmer på nyckelbenen. Samma skimmerprodukt kan även användas till ben och armar.

Prova dig fram

Står den stora festen för dörren? Då kan det vara en god idé att prova sminkningen i förväg så att du vet att resultatet blir bra när festdagen är kommen. Överhuvudtaget är det bra att våga leka och prova sig fram med smink. På så sätt lär du dig vad som klär dig och vad som inte passar dig så bra. Innan du sminkar dig är det också viktigt att du återfuktar huden med hjälp av en bra kräm. Sminkar du direkt på torr hud kan resultatet se torrt och fnasigt ut och det är en look som knappast passar någon.