Makeup får oss att känna oss fräscha och pigga. Man kan täcka sina mörka ringar under ögonen, pigmenteringar och bara få huden att lysa upp mer än vanligt.

Men ibland kan det vara svårt att få sminket att sitta fint på vissa ställen av ansiktet.

Ett område många kan känna att de har problem med är just under ögonen. Att få sminket att sitta rätt under ögonen kan vara problematiskt då huden är tunn och har väldigt lätt för att bli torr. Och när det blir torrt under ögonen får man torrhetslinjer som kan vara problematiska när man lägger på en concealer och foundation.

För att få sminket under ögonen att sitta slätt och hålla bättre är det viktigt att använda sig av återfuktande hudvård såsom till exempel Verso eye serum och en fuktgivande ögonkräm.

Detta ser till att hålla den tunna och sköra huden runt ögonen återfuktad och bidrar till att makeupen både kommer att sitta bättre och hålla längre under dagen.

När man inte använder ögonkrämer eller serum kommer de små linjerna man har runt ögonen att se värre ut än vad de egentligen är på grund av att makeupen då lägger sig i dessa linjer. Och huden kan även bli mer torr när man lägger på smink just under ögonen. Därför är det avgörande att ha en bra hudvårdsrutin med bra produkter!

Så får du makeupen att hålla hela dagen

För att få makeupen att sitta bättre och hålla sig på plats under hela dagen kan man använda sig av två produkter som kommer att göra magi.

En av dessa produkter är en primer. En primer ska läggas på över all annan hudvård och innan man börjar med makeupen. Den kommer att hjälpa till med att fästa makeupen bättre på huden och ge en snyggare finish.

En annan produkt som är avgörande för hur sminket kommer att hålla under dagen är en setting spray.

En setting spray hjälper till med att låsa in makeupen och få den att sitta på plats under hela dagen. Den kan även hjälpa till med att reglera temperaturen på huden i ansiktet och sänka den med cirka två grader för att få makeupen att sitta på plats utan några problem i värme eller när man svettas!