Ofta när man kan känna sig utmattad och trött kan det göra stor skillnad för självförtroendet att använda lite makeup, spraya på lite YSL parfym och fixa till håret. Det där lilla kan göra så att man plötsligt känner sig mycket piggare och gladare för att ta sig igenom dagen.

Att använda makeup ger oss ett större självförtroende och ger oss en piggare känsla. Ofta brukar man säga att man utstrålar och ser ut som man mår inifrån. Och under dessa dagar kan man behöva en liten boost för att istället få se lite piggare ut så att man kan känna sig bättre inifrån. Detta kan hjälpa väldigt mycket när man känner sig trött och hängig.

Med lite concealer under ögonen för att täcka de mörka ringarna och rouge för att ge ansiktet lite färg blir man plötsligt en helt ny person.

Eller ja, man känner sig i alla fall som en helt ny person.

Detta bidrar till att man känner sig fräschare och känner att man då har fått lite mer energi och kraft för att ta sig an dagen.

Så döljer du mörka ringar under ögonen

Något som kan vara lite problematiskt för många är att de upplever att de är mörka under ögonen. Det kan vara något som gör att man känner man ser tröttare och mer utmattad ut än vad man är.

Mörka ringar under ögonen går att täcka och dölja men ibland kan det vara svårt att få till detta då det finns en del knep bakom det.

För att kunna täcka mörka ringar och olika pigmenteringar behöver man använda sig av produkter som kan färgkorrigera.

Färgkorrigering innebär att man kan använder sig av vissa färger som grund innan man lägger på en concealer eller foundation för att kunna få bort den mörka färgen under som kan lysa igenom.

För att korrigera mörka ringar, som ofta kan ha en blå underton, behöver man använda sig av rött, orange eller en mer laxfärgad produkt.

Efter detta steg kan man sminka sig vidare med sin concealer och foundation och man har då fått bort den mörka skuggan som ofta kan lysa igenom om man endast skulle ha använt sig av foundation.

Det kan låta som att det är ett jobbigt steg men det tar endast någon extra minut mer än vanligt och plötsligt har man fått bort sina mörka ringar!