De flesta har varit med om att sminket försvinner eller börjar se kakigt ut under dagen. Att ständigt behöva bättra på sminket är tidskrävande. Därför är det bättre att istället satsa på bra hudvård som ser till att sminket håller sig på plats i flera timmar. Här kan du läsa mer om produkterna och ingredienserna som tar din makeup till en ny nivå.

 

Rengöring

Rengöringen är A och O om du vill få en fin och klar hy. Många använder rengöring på kvällen för att ta bort sminket, men kom ihåg att du även bör rengöra ansiktet på morgonen för att få bort slaggprodukterna från natten. Rengöringen ska vara anpassad till just din hudtyp och ditt hudtillstånd. Hos Hudoteket hittar du ett brett utbud av högkvalitativa rengöringar och andra sorters hudvårdsprodukter. Här kan du även få hjälp att hitta hudvård som passar just din hudtyp. Du kan kontakta deras kundservice via chatt, telefon och email. Då får du hjälp av en diplomerad hudterapeut att välja hudvård som är lämplig för ditt hudtillstånd.

Peeling & Exfoliering

En peeling eller exfoliering är och mycket viktigt för att makeupen ska se fräsch och jämn ut. Den här typen av hudvårdsprodukt tar effektivt bort döda hudceller, vilket ger ett härligt glow och en jämnare hudyta. Det gör i sin tur att ditt smink, exempelvis din foundation och ditt puder, kommer att få ett jämnare resultat. Peeling är en hudvårdsprodukt med små korn medan en exfoliering är en kemisk peeling. De flesta exfolieringar innehåller någon form av syra, exempelvis AHA, BHA eller PHA-syra.

Fukt

Fukt är hemligheten bakom en frisk och välvårdad hy. Många misstar fukt för fett och undviker därför återfuktande produkter. Alla hudtyper behöver fukt, även en fet hy. En hud som inte får tillräckligt med fukt kan producera mer talg vilket i sin tur leder till finnar eller tilltäppt hy. Använd gärna en återfuktande ansiktskräm med hyaluronsyra som har en unik, vattenabsorberande egenskap. Hyaluronsyra ger huden rikligt med fukt, vilket i sin tur kommer att göra så att bassminket ser bättre ut. Om du har problem med kakig foundation kan en återfuktande kräm vara lösningen.

Anti-age

Om du tycker att sminket sitter fult på grund av fina linjer eller förstorande porer kan det vara en god idé att introducera hudvård med anti-age. Detsamma gäller om du har ojämn hudton eller melasma. Den aktiva ingrediensen retinol är en A-vitamin som har vetenskapligt bevisad effekt mot tidiga ålderstecken som rynkor, linjer, hyperpigmentering och ärr. Om du ofta får problem med smink som lägger sig i veckan runt ögonen, pannan eller munnen kan du testa hudvård med anti-age. Kom ihåg att det gäller att ha tålamod innan du märker av resultatet.

Solskydd

Sist men inte minst bör du använda en solkräm med högt solskydd. Smörj dig ofta för att skydda huden från solens farliga UV-strålar och undvik gärna solen mitt på dagen när den är som starkast. Ett bra solskydd kommer att minska risken för solskador, fjällande hy och hudcancer.