För många sitter en stor del av vår identitet i vårt hår. Det är kanske inte så konstigt eftersom håret alltid syns och är lätt att granskas av andra, både av nära och kära och av helt okända människor vi möter under dagen. Vad kan du då göra om du har problem med håret, kanske även håravfall?

 

Naturliga behandlingar

Svenskar lägger mängder med pengar på hårvård varje år – det handlar om allt från att gå till frisören till att skaffa hårvårdsprodukter och verktyg för att styla håret. Det är en mångmiljardindustri och det kommer hela tiden nya produkter och verktyg för att vi ska kunna hantera våra hår på bästa sätt och skapa den look vi vill ha. Men alla har inte turen att ha fått ett vackert, böljande hår utan många lider – ofta i det tysta – av tunt, flygigt hår, olika grader av håravfall eller ärr efter skador, där håret inte växer tillbaka. Den här typen av problem är ofta väldigt jobbiga för den som drabbas, och det kan vara svårt att hitta lösningar bland de produkter som finns tillgängliga i vanliga butiker.

Eftersom håret är så starkt knutet till vår identitet och vårt personliga uttryck, kan till exempel håravfall skapa både långvarig negativ stress och i vissa fall även depression. För att få bukt med håravfallet kan ett besök på en professionell hårklinik vara svaret. På exempelvis Nordic Hair är man experter på att ta hand om både hår och hud, och de är vana att hjälpa folk med tunt hår och olika typer av håravfall. De arbetar med hårtransplantationer och så kallad PRP-behandling, vilket innebär att plasma med tillväxtfaktorer hämtas från ditt eget blod och sedan injiceras i problemområdet för att få håret att komma tillbaka. Eftersom behandlingen helt baseras på patientens egen blodplasma är den både naturlig och utan risk för allergier eller biverkningar. Som kund kan du tryggt lita på teamets expertis på de här områdena, och du får alltid möjlighet till en kostnadsfri konsultation innan du bestämmer om eller hur du vill gå vidare.

Få tillbaka din självkänsla

Efter att ha upplevt de känslomässiga problemen med håravfall, tunnhårighet eller ärr efter skador, är det en fantastisk känsla att få tillbaka sitt hår. Den negativa stressen försvinner och du kommer stolt kunna visa upp ditt hår igen – precis som du vill ha det. Att må bra inifrån och ut innebär att man ibland behöver ta hjälp utifrån och hjälpa kroppen på traven. Då de här behandlingarna är både enkla och naturliga är det väldigt många som uppskattar dem och som väljer den här vägen för att få tillbaka både hår och självkänsla.