skip to Main Content
Så Lyckas Du Med Rouge

Så lyckas du med rouge

Rouge är en av de populäraste sminkprodukterna. Det är en produkt som appliceras på kinderna för att ge lite mer färg i ansiktet. En rouge som appliceras på rätt sätt ger ett friskt och rosigt intryck. Det kan även användas för att skulptera ansiktet och framhäva ansiktsdrag. Här kan du läsa mer om hur du väljer rätt nyans och hur du applicerar rougen på bästa sätt.

Välj en ett bra rouge i rätt nyans

Steg ett för en lyckad sminkning är att välja bra produkter i rätt nyans. Hos Apotek Hjärtat hittar du många fina rouge till ett bra pris. Här hittar du populära varumärken som Indy Beauty, Isadora, Lumene, Pixi och Max Factor. Det är viktigt att välja en rouge i en nyans som passar din hudton. Du kan välja mellan nyanser som korall, ljusrosa, lila, brunt, aprikos, champagne och många andra färger.

Välj en nyans som påminner om den färg du får på kinderna när du rodnar eller när du tränar. Du kan testa att nypa dig själv i kinden för att se vilken röd eller rosa färg som du får naturligt. Om du har en kall hudton så passar du förmodligen bäst i kalla rougenyanser som lila och rött. Om du däremot har en varm hudton kommer varma nyanser som aprikos och korall att vara fint på dig. Om du har en neutral hudton passar du bra i alla nyanser.

Ett annat tips är att välja en rougenyans som passar din naturliga läppfärg eftersom det kommer ge ansiktet balans. Det finns också matta rouger samt varianter med skimmer i. Ett matt rouge passar framför allt personer med fet hy eftersom rougen dämpar glansen. Rouge med skimmer passar personer med torr hy som vill få mer glow och lyster.

Applicera med fingrarna eller borste

Du kan applicera rougen med fingrarna eller med borste. De flesta väljer en borste till puderrouge eftersom det är lättare att få till ett jämt resultat. En borste med glesa strån kommer att ge ett mindre intensivt resultat än en borste med tätare strån. Krämrouge är oftast enklast att applicera med fingrarna. Om du använder sminkborste måste du även se till att rengöra den regelbundet för att undvika bakterier som kan ge hudirritationer.

Applicera på olika sätt

Du kan applicera rougen på olika sätt beroende på önskat resultat. För en naturlig och trendig no makeup-look applicerar du med borste längs med hela kindbenet. Se till att endast applicera lite av produkten för att ge ett naturligt intryck. För ett friskt och hälsosamt intryck applicerar du rouge på kindens högsta punkt, de så kallade äppelkinderna, i cirklande rörelser. Sminktrenden draping innebär att du applicerar rougen upp mot tinningen och även på ögonlocket. Blanda gärna olika färger och skimmer för rätt 80-talseffekt.

Back To Top